Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.03.2018. 11:45 |

Unapređenje zakonskog okvira za oblast sporta u TK

FENA

TUZA, 9. marta (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu ovog kantona s ciljem njegovog usaglašavanja s potrebama sportskih organizacija na području ovog kantona.

Ministrica za kulturu, sport i mlade TK Slavena Vojinović rekla je na konferenciji za medije nakon sjednice vlade da je razlog za izmjene ovog zakona da se sportskim organizacijama omogući da na jednostavniji način organizuju svoju sportsku djelatnost.

Izvršeno je usklađivanje zakona s državnim zakonom o sportu, te je definisan niz odredbi kojima se unapređuje zakonski okvir za oblast sporta na području TK.

U novom zakonskom rješenju usaglašen je naziv Grada Tuzla i novoformiranog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

-Ispravljene su određene nedorečenosti po pitanju osnivanja sportskih saveza, a precizirana je nadležnost sportskog saveza kantona kada je u pitanju saradnja sa sportskim organizacijama drugih nivoa vlasti - ističe Vojinović.

Dodatno je uređen sistem koji se odnosi na stručni rad u oblasti sporta, precizirana je stručna sprema, i druge reference neophodne za obavljanje poslova u oblasti sporta.

Također, precizirano je koje visokoškolske ustanove su ovlaštene za izdavanje licence za rad u oblasti sporta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'