Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 15:45 |

Centar ženskih prava Zenica 8. mart obilježio 'Pismom ženi'

FENA

ZENICA, 8.marta (FENA) - Članice i volonterke Centra ženskih prava Zenica danas su, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena, na glavnom gradskom trgu organizirale performans s podjelom "Pisma ženi", s ciljem  da sve žene podsjete na njihovo pravo na život bez nasilja i diskriminacije.

- Ovo je dan kojim slavimo sve žene koje su omogućile da uživamo prava i slobode kao žene i nemamo pravo ih zaboraviti. Želimo i da današnjeu žene podsjetimo na njihova prava, na život bez nasilja, koji im mora omogućiti porodica i društvena zajednica - kazala je članica Centra ženskih prava Selma Badžić.  

U toku manifestacije članice i volonterke Centra ženskih prava su uz neobaveznu šoljicu kafe ili čaja razgovarale sa sugrađankama i poklonile im namijenjena "Pisma ženi", uz poruku da "cjelokupna istorija uči nas da će žene biti zaboravljene ukoliko zaborave misliti o sebi".

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

KS - Upriličeni prijemi za šehidske porodice i borkinje

Šebić: Sport idealna platforma za promociju ravnopravnosti žena

Na UNSA za 8. mart dvije izložbe i panel ‘Bh. naučnice, umjetnice i sportašice’

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije