Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 14:24 |

Udruženje 'Zemlja djece u BiH' u Tuzli performansom obilježilo 8.mart

FENA

TUZLA, 8. marta (FENA) - Udruženje „Zemlja djece u BiH“ Tuzla obilježilo je Međunarodni dan žena performanskom na Trgu Slobode u cilju zalaganja za  jednakopravnost spolova.

Savjetnica za djecu, mlade i porodicu u Udruženju "emlja djece u BiH"  Elma Devedžić  istaknula je da je performans, prilikom kojeg su pušteni helijumski  baloni,   izveden u okviru kampanje pod nazivom „Forever Mart“.

Performans su izveli članovi "Budi muško kluba" spomenutog udruženja, te učenici  tuzlanske Srednje elektrotehničke i  Srednje saobraćajne škole.

Devedžić je naglasila  da je cilj spomenute kampanje   da ukaže na značaj ženskih prava i na to  da svaki  dan  treba biti dan žena, dodavši da je ovu kampanju podržala i Ambasada Švicarske u BiH.

U okviru ovog događaja građanima su dijeljeni pokloni, a postavljen je i  Instagram Frame sa porukom kampanje "Forever Mart", gdje su se građani imali priliku fotografisati, nakon čega će ovu kampanju promovirati putem društvenih mreža.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Premijer KS čestitao Dan žena

Željka Cvijanović uputila čestitku u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena

Afganistan najrepresivnija zemlja na svijetu za žene

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta