Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 13:46 |

Zvizdić-Caspar Vos: Mogućnost unapređenja bilateralnih odnosa BiH i Nizozemske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća minstara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Reinouta Caspara Vosa, te je konstatovano  da BiH i Nizozemska imaju dobre bilateralne odnose koje je moguće unaprijediti, posebno u oblastima poljoprivrede, enegretike, turizma, nauke i obrazovanja.

Ambasador Nizozemske čestitao je predsjedavajućem Zvizdiću završetak i predaju odgovora na Upitnik Evropske komisije te  skidanje sa sive liste Međunarodnog tijela za borbu protiv pranja novca ( FATF-a).

Predsjedavajući Zvizdić istakao je da je BiH čvrsto opredijeljena za evropske i NATO integracije, kao i da će naredni period biti posvećen tim ciljevima.

Razgovarano je i o prenosu pozitivnh iskustava, posebno u oblastima malih i srednjih preduzeća.

Zvizdić je kazao da očekuje nastavak dobre saradnje te ambasadoru Nizozemske poželio uspješan uspjeh u obavljanju posla u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'