Kultura     | 08.03.2018. 11:46 |

Beogradska pozorišna predstava 'Oni' u Sarajevu uz podršku RCC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) pomoglo je gostovanje savremene koreodrame-baleta "Oni" Narodnog pozorišta Beograd, koja je izvedena sinoć na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u okviru Festivala "Sarajevska zima 2018". 

Kako se navodi u saopćenju Vijeća za regionalni saradnju, ova strastvena i intrigirajuća baletska predstava, zasnovana na istinitoj priči jedne prosječne porodice iz Rusije 90-tih godina prošlog vijeka, u izvedbi prvaka i solista Baleta Narodnog pozorišta Beograd, nikoga nije ostavila ravnodušnim u prepunoj dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Koreodrama balet "Oni", u režiji i koreografiji istaknutog i višestruko nagrađivanog umjetnika, koreografa i pozorišnog reditelja Đorđa Makarevića, nagrađena je prestižnom nagradom "Terpsihora" za najbolju režiju i koreografiju, kao i nagradom "Belgrade Edit Culture" za najbolju savremenu predstavu.

Vijeće za regionalnu saradnju je do sada podržalo brojne projekte regionalne saradnje iz oblasti kulture i umjetnosti u cijelom regionu, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bregu: Krajnje je vrijeme za definiranje budućnosti našeg regiona 

RCC - Otvorene nominacije za izbor Žene preduzetnice godine sa zapadnog Balkana za 2023. godinu

Bregu: Može li se znati koliko nas košta odlazak ljudi iz regiona?

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom