Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 14:49 |

Krišto i Čolak razgovarali s veleposlanikom Roussonom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Bariša Čolak razgovarali su s veleposlanikom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumeom  Roussonom.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o funkcioniranju vlasti u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na reformu izbornog zakonodavstva, kao i o europskom putu Bosne i Herccegovine.

Konstatirano je kako  problematika vezana za izborno zakonodavstvo trenutno predstavlja najznačajnije pitanje u BiH, budući da bi se uspješnim okončanjem ove problematike uspješno završila i mnoga druga  za zemlju važna pitanja.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto je naglasila da se ukoliko ne dođe do izmjena Izbornog zakona izborni rezultati neće moći implementirati.

-To vodi ka ustavnoj krizi i općem zastoju, stoga je ključ svega upravo izmjena Izbornog zakona sukladno odlukama Ustavnog suda BiH- rečeno je.

Govoreći o integracijama Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, kazano je kako oko tog pitanja postoji opći politički konsenzus, te kako sam europski put BiH neće biti doveden u pitanje.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Bariša Čolak je kazao kako za uspješan nastavak europskog puta najprije moramo biti spremni uspješno svladati unutarnje probleme te pokazati da smo spremni za dijalog.

Sugovornici su se složili kako je regionalna suradnja također jedan od segmenata uspješnog integriranja u Europsku uniju, te kako Bosna i Hercegovina posebnu pažnju pridaje dobrim odnosima sa susjedima.

Bilateralni odnosi BiH i Francuske ocjenjeni su iznimno dobrim i bez otvorenih pitanja, saopćeno je     Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariše Čolaka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović s francuskom delegacijom: Zahvalnost Francuskoj na podršci rezoluciji o Srebrenici

Macron razgovarao s Netanyahuom i Sisijem o izbjegavanju eskalacije sukoba na Bliskom istoku

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta