Najave     | 08.03.2018. 18:54 |

Wigemark domaćin debate 'EU u posjeti lokalnim zajednicama’' u Gradišci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.marta (FENA) – Šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark bit će domaćin pete debate 'EU u posjeti lokalnim zajednicama’' koja će biti održana sutra u Kulturnom centru u Gradišci. 

Učešće u debati uzet će i stručnjaci za socio-ekonomski i održivi razvoj iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Naime, Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) pokrenula je projekt "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“ u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice te izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Debata će okupiti više od 100 poduzetnika, predstavnike javne uprave, javnih preduzeća i organizacija civilnog društva te poljoprivrednike, mlade i stručnjake za ekonomski i održivi razvoj lokalnih zajednica. 

Namjera je da se otvorenim dijalogom skrene pažnja na važnost lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija, te da se prepoznaju nove mogućnosti za unapređenje socio-ekonomskog i održivog razvoja na lokalnom nivou, saopćeno je iz EUSR-a.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: LID - Lokalni integrisani razvoj i ProLocal - Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo