Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 12:26 |

Prijem za evropsku prvakinju u karateu i studenticu UNSA Mirnesu Bektaš

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović ugostio je danas evropsku prvakinju u karateu i studenticu Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Mirnesu Bektaš i njenog trenera Suada Ćupinu.

Mirnesa Bektaš je, kao članica Karate kluba "Bosna", na  45. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom gradu Sočiju proteklog mjeseca, osvojila najsjajnije odličje u borbama u kategoriji +68 kilograma u konkurenciji do 21 godine. Na putu do zlatne medalje pobijedila je predstavnice Finske, Austrije i Izraela.

Uz čestitke mladoj karatistkinji na odličnom rezultatu, ministar Kazazović je kazao da će Ministarstvo nastaviti pratiti njen rad i finansijski joj pomoći kao i svim ostalim mladim ljudima koji su se svojim vrhunskim rezultatima dokazali u različitim društvenim oblastima.

Najavio je da će s tim ciljem, između ostalog, Ministarstvo naredne sedmice raspisati i javni poziv za finansiranje/sufinansiranje udruženja i neprofitnih organizacija u projektima za mlade iz budžeta KS.

Također je obećao da će sa menadžmentom JU Studentski centar biti razmotrene mogućnosti osiguranja besplatnog smještaja za Mirnesu Bektaš i druge vrhunske sportiste studente koji nisu iz Sarajeva u domovima Nedžarići i Bjelave kako bi se i na taj način nagradili njihovi rezultati.

Sa rukovodstvom Univerziteta u Sarajevu također će biti razgovarano o mogućnostima prolongiranja termina  ispita, odnosno osiguranja vanrednih ispita za studente sportiste, jer im je to prioritet.

Karatistkinja Bektaš je uputila riječi iskrene zahvalnosti ministru Kazazoviću, ističući da Kanton Sarajevo kontinuirano pruža podršku vrhunskim bosanskohercegovačkim sportistima, a posebno mladima, čime im daju ključni podstrek da sa velikim rezultatima nastave graditi svoje sportske karijere, saopćeno je iz Press službe KS.

- Naredne sedmice idem na takmičenje u Roterdam, a do kraja godine čeka me još sedam takmičenja koja su jako bitna i bodovna za Olimpijske igre - navela je ovom prilikom Bektaš, ističući kako se nada novim medaljama.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo