Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 11:36 |

Safet Demirović istupio iz Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 7. marta  (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je današnje zasjedanje na kojem je poslanik Safet Demirović obavijestio poslanike da istupa iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom domu, navodeći da u Tuzlanskom kantonu učestvuje u aktivnostima novog političkog projekta. 

Prema usvojenom dnevnom redu, između ostalog, planirano je izjašnjavanje o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojom se određuju novi koeficijenti za vojnike i dočasnike kako bi se djelomično poboljšao materijalni status najugroženijih kategorija u Oružanim snagama BiH. 

Dnevni red dopunjen je sa zahtjevom poslanika Mirsada Mešića, Damira Bećirovića, Saše Magazinovića, Mirsada Đonlagića, Fehima Škaljića, Damira Arnauta i Denisa Bećirovića, kojim traže po hitnom postupku razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. 

Također, na sjednici se očekuje izjašnjavanje o zahtjevu poslanika Amira Fazlića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. 

Jednom od dopuna, poslanici su prihvatili da se na današnjoj sjednici očituju o razrješenju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, koje je predložila Komisija za praćenje rada navedene Agencije nakon što je na tu funkciju Dragan Anđelić podnio neopozivu ostavku iz ličnih razloga.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Klub SDA - Zbog izbora Marina Vukoje 'Trojka' je sva buduća imenovanja dala u ruke HDZ-u

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta