Sport     | 06.03.2018. 15:25 |

Bh. tim otputovao na Paraolimpijske igre u Južnu Koreju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Bosanskogercegovački tim otputovao je danas sa Sarajevskog aerodroma u PyeongChang, gdje će učestvovati na Paraolimpijskim igrama.

Bosnu i Hercegovinu u Južnoj Koreji predstavljat će alpska skijašica Ilma Kazazić, koja je  jedina izborila normu, a osim nje u PyeongChang su otputovali njen trener i selektor reprezentacije BiH u alpskom skijanju za osobe s inavliditetom Leon Svetlin i dr. Mirsad Muftić. Bh. delegacijuj će u PyeongChangu dočekati generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić koji je ranije otputovao u Koreju.

Kazazić će 8. marta na otvorenju XII zimskih paraolimpijskih igara drugi put nosit zastavu Bosne i Hercegovine, a kao petnaestogodišnjakinji to zadovoljstvo joj je prvi put pruženo 2014. godine u Sočiju.

Ilma ističe da je zasluženi odlazak na igre pobjeda ne samo nje, već pobjeda i države Bosne i Hercegovine. U Koreji će voziti tehničke discipline salalom i veleslalom i kako kaže potrudit će se da svoju državu predstavi u najboljem svjetlu, saopćeno je iz Ski kluba Ilmer.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

SAD, Japan i Južna Koreja zabrinuti vojnom saradnjom Moskve i Pyongyanga

Demilitarizirana zona između Koreja postala turistička destinacija

Južna Koreja, SAD i Japan održali zajedničke mornaričke raketne vježbe

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo