Sport     | 06.03.2018. 14:08 |

Adžem: Protiv Zrinjskog nismo bili na željenom nivou

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Fudbaleri Željezničara u srijedu na Grbavici dočekuju ekipu Čelika u susretu 22. kola premijer lige BiH. Željezničar će u ovom meču nastupiti pod imperativom pobjede nakon gostujućeg poraza u prošlom kolu od direktnog konkurenta u borbi za titulu, ekipe Zrinjskog iz Mostara.

Trener Željezničara Admir Adžem smatra da njegov tim u meču protiv Mostaraca nije bio na očekivanom nivou, te da se loša igra ne bi trebala ponoviti u duelu sa Čelikom. 

- Protiv Zrinjskog nismo bili na nivou i to nas boli više od poraza. Sada moramo popraviti utisak protiv Čelika i nadam se da će igrači pristupiti utakmici ozbiljno i agresivno. Imamo problem s povredama stopera, ali vjerujem da će njihove zamjene odraditi posao. Utakmica protiv Čelika može biti nezgodna jer oni nemaju šta izgubiti i igrat će rasterećeno - rekao je Adžem na konferenciji za medije. 

Ističe da Željezničar mora u ligi za prvaka igrati sa svim protivnicima po dva puta, te da je ekipa razmišljala samo o meču sa Zrinjskim, kao što sada razmišlja samo o narednom protivniku - Čeliku. 

- Nadam se pobjedi koja bi vratila atmosferu u ekipi na odgovarajući nivo. Idemo utakmicu po utakmicu i tako ćemo pokušati skupiti bodove. Tabela se mijenja kako neka ekipa upadne u krizu i ja se nadam da smo iz poraza od Zrinjskog nešto naučili - zaključio je Adžem.

Napadač Željezničara Vojo Ubiparip ističe da ekipu Željezničara "boli" poraz od Zrinjskog, ali da su se svi igrači mislima već okrenuli prema Čeliku.

- Protiv Zrinjskog nismo pokazali pravo lice i to nas boli. Razgovarali smo i uvidjeli gdje smo pravili greške, a sada to želimo ispraviti protiv Čelika. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi - naglasio je Ubiparip. 

Utakmica između Željezničara i Čelika će biti odigrana sutra u 15 sati na stadionu Grbavica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo