Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 13:49 |

Predstavljena nova web stranica Vlade i Skupštine SBŽ-a

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 6. ožujka (FENA) - Nova web stranica Vlade i Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) predstavljena je danas u Travniku, a na tom projektu je u proteklom periodu radio Ured za europske integracije SBŽ-a, u suradnji sa USAID-om.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je kako će web stranica, www.sbk-ksb.gov.ba, ponuditi nove mogućnosti i više informacija građanima o radu institucija vlasti u toj županiji.

Podsjetio je kako prethodna web stranica Vlade SBŽ-a napravljena 2004. godine te je bila zastarjela i nepregledna.

Skupština SBŽ-a do danas uopće nije imala vlastitu web stranicu, istaknuo je predsjedatelj županijske skupštine Josip Kvasina, koji je kazao kako ona predstavlja veliki iskorak u predstavljanju te institucije javnosti.

Predstavnik USAID-ovog projekta jačanja institucija vlasti i procesa u BiH Christian Haupt kazao je kako je otvaranje institucija vlasti prema javnosti od iznimne važnosti, dodavši da će nova web stranica građanima omogućiti bolji pristup informacijama.

Predstavnicima Vlade i Skupštine SBŽ-a, USAID je danas donirao opremu koja će, kako je rečeno, omogućiti bolji rad i redovito ažuriranje nove web stranice.

Na web stranici Vlade i Skupštine se, osim informacija o aktivnostima tih institucija i najava događaja, mogu pronaći i dokumenti, poput Ustava, zakona i Službenih novina SBŽ-a, dok će investitorima biti od koristi i popis projekata koji predstavljaju mogućnost za ulaganje u SBŽ.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

USAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju 

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu