Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 12:32 |

OSCE i APIK predstavili projekt o borbi protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), u saradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH kao zemlje koja 2018. godine predsjedava OSCE-om, predstavili su projekt o borbi protiv korupcije koji će biti implementiran u prvoj polovini 2018. godine.

Glavni cilj projekta pod nazivom "Kreiranje preduslova za efikasnu koordinaciju zakonodavnih tijela te tijela i timova koji se bave borbom protiv korupcije u BiH" jeste jačanje koordinacije između službenika zakonodavnih i izvršnih tijela sa svih nivoa vlasti i unapređenje razumijevanja različitih nadležnosti, odgovornosti i najboljih praksi u borbi protiv korupcije, saopćeno je iz OSCE-a.

Projekat predviđa organizaciju pet regionalnih radionica, razmjenu iskustava i naučenih lekcija s Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije Republike Italije i konferenciju na državnom nivou koja će biti posvećena ulozi parlamentarnih komisija i tijela vlasti koje se bave borbom protiv korupcije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu