Sport     | 06.03.2018. 11:48 |

Musemić: Slažem se s Petrovićem da će meč biti težak, ali očekujem tri boda

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Fudbaleri Sarajeva sutra na Koševu dočekuju tuzlansku Slobodu, u meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon gostujuće pobjede u prošlom kolu protiv Krupe, Sarajevo dočekuje protivnika u dobroj atmosferi, a kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao šef struke "bordo" tima Husref Musemić, ekipa se nada nastavku pozitivnog niza rezultata koji vode ka plasmanu u evropska takmičenja naredne sezone.

Musemić ističe da utakmica neće biti laka, te da se po tom pitanju slaže s izjavom trenera Slobode Slavka Petrovića, ali da se Sarajevo pobjedom protiv Krupe "probudilo" i da želi osvojiti nova tri boda.

- Ako sutra pristup utakmici bude odgovarajući, za razliku od utakmice protiv Radnika, bez obzira što će teren ponovo biti težak, mislim da imamo kvalitet i snagu da osvojimo tri boda. Sloboda nema šta izgubiti, a mislim da su oni i protiv Željezničara zaslužili puno više od poraza, ali nisu iskoristili svoje šanse. Moramo se potruditi da im ne dozvolimo da ne naprave nešto više – izjavio je Musemić.

U konkurenciji za sutrašnji meč neće biti Ahmetović i najvjerovatnije Šofranac, a vraća se Adukor.

Musemić dodaje da će i protiv Slobode najvjerovatnije ponovo šansu dati mladim igračima Šabanoviću i Mustafiću, koji su protiv Krupe pokazali da se na njih ozbiljno može računati.

- Dao sam im šansu u teškoj utakmici protiv Krupe i pokazali su da se na njih može računati. Da li će sutra dobiti šansu još moramo odlučiti, a mnogo toga će ovisiti o situaciji na terenu – objašnjava Musemić.

Osvrnuo se i na loš početak polusezone, kada je Sarajevo bilo pod velikim pritiskom nakon poraza od Širokog Brijega i domaćeg remija s Radnikom.

- Nije bilo lako raditi. Imali smo povrijeđene, kažnjene i bolesne igrače, a očekuje vas teška utakmica. Morate vjerovati u ono što radite, a siguran sam da su Sarajevu najveći problem loši tereni na kojima igra. Pobjeda protiv Krupe mi je mnogo značila, bio sam sretan nakon utakmice. Natpisi po nekim tamo portalima me ne zanimaju, dugo se bavim ovim poslom i mislim da sam neke stvari naučio – zaključio je Musemić i pozvao navijače da sutra dođu i podrže ekipu.

Utakmica Sarajevo – Sloboda će biti odigrana sutra u 15 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom