Servisne informacije     | 06.03.2018. 08:33 |

U BiH jutros oblačno sa kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje se prognozira između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom.

U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Na planinama će padati snijeg. U ranim jutarnjim satima snijeg ili susnježica je moguća u Krajini. Vjetar uglavnom umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući i jaki udari juga brzine 40 do 55 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stupnjeva. 

Jutros je u BiH bilo oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Bihać -1, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Prijedor i Sanski Most 0, Brčko, Bugojno i Zvornik 1, Srebrenica i Zenica 2, Ivan-sedlo i Sokolac 4, Sarajevo 5, Livno 6, Grude i Široki Brijeg 9, Mostar, Stolac i Trebinje 10 stupnjeva. 

Atmosferski tlak je u Srajevu iznosio 921 milibar, za 21 milibar je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta