Kultura     | 05.03.2018. 17:28 |

Džambas na otvaranju izložbe 'Čuda Indonezije: baština i umjetnost'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. ožuljka (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Skupine prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za Aziju, Zdenka Džambas, na poziv veleposlanice Indonezije u BiH Amelie Achmad Yani, nazočila je danas otvaranju izložbe „Čuda Indonezije: baština i umjetnost“.

Izložba, koju je veleposlanstvo Indonezije organiziralo u suradnji sa Zemaljskim muzejom u Sarajevu i Međunarodnim festivalom Sarajevska zima, predstavlja prozor u bogatstvo indonežanske kulture, umjetnosti i baštine.

Kako je rečeno na izložbi, Indonezija je veoma raznolika država koja ima oko 300 etničkih identiteta, više od 300 jezika i pod utjecajem je šest glavnih religija – islam, hinduizam, budizam, kršćanstvo, konfučizam i tradicionalnog vjerovanja animizma i dinamizma.

Sve to, istaknuto je, odražava se na sve žanrove umjetnosti kao što su slikarstvo, kiparstvo, ples, glazba, tekst i odjeća, kuhinja, performans, arhitektura i drugo.

Džambas se zahvalila veleposlanici Indonezije za poziv, te istaknula da je rad veleposlanice Achmad Yani primjer i za druge diplomate o tome kako se vrši promidžba svoje zemlje u svijetu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo