Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 15:36 |

Vijeće ministara o izmjenama Zakona o financiranju bh. institucija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine pripremilo je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju bh. institucija o kojem bi se trebalo izjasniti Vijeće ministara na sjednici zakazanoj za sutra.

Na dnevnom redu su i izmjene Sporazuma o zajmu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i BiH u iznosu od 65 miliona eura za projekt "Vjetroelektrana Podveležje", a bit će razmatran i Prijedlog odluke o dodjeli državne nagrade za sport za prošlu godinu.

Ministri bi trebali biti upoznati i o Informaciji o rezultatima istraživanja koja se odnosi na razloge neprovođenja cilja III Revidiranog akcijskog plana BiH o obrazovnim potrebama Roma o temi "Očuvanje i promoviranje romskog jezika, kulture i povijesti".

Također na dnevnom redu su i prijedlozi mišljenja na zakone o sprečavanju sukoba interesa u institucijama, o izmjenama Zakona o zrakoplovstvu te o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama.

Ministarstvo civilnih poslova pripremilo je Izvještaj o provedenoj proceduri imenovanja direktora i zamjenika Agencije za lijekove i medicinska sredstva te Prijedlog odluke o imenovanju Stručnog vijeća Agencije o čemu bi se sutra također trebali izjasniti ministri.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom