Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 13:58 |

Srpski odbornici donijeli odluku o dodjeli zlatne plakete Miloradu Dodiku 

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 5. marta (FENA) - Tematska sjednica Skupštine Općine Srebrenica održana je danas, a na dnevnom redu bili su izvještaj Komisije za nagrade i priznanja, prijedlog Odluke o dodjeli nagrada  i priznanja Općine Srebrenica za 2017. godinu, kao i prijedlog Odluke o proglašenju počasnog građanina te općine.

Općinski načelnik Mladen Grujičić je predložio da se sa dnevnog reda skine prijedlog Odluke o proglašenju počasnog građanina Općine Srebrenica, te je nakon glasanja odbornika ta tačka skinuta sa dnevnog reda.

Najveću raspravu je izazvao izvještaj Komisije za nagrade i priznanja kojim je predloženo da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dodjeli plaketa sa zlatnim grbom Općine Srebrenica, a zbog tog prijedloga su bošnjački odbornici napustili sjednicu.

Predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković je pozvao načelnika Grujičića da povuče prijedlog o dodjeli nagrade predsjedniku RS-a, a nakon što taj prijedlog nije usvojen bošnjački odbornici su napustili sjednicu.

Sjednica je nastavljena i srpski odbornici su odlučili da zlatna plaketa bude dodijeljena predsjednik RS-a Miloradu Dodiku.

Tematska sjednica održana je povodom obilježavanja 11. marta - Dana Općine i dodjele općinskih nagrada i priznanja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom