Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 05.03.2018. 09:22 |

Više od 500 trkača iz 15-tak zemalja na Drugom mostarskom polumaratonu

FENA

MOSTAR, 5. ožujka (FENA) - Ostala su još nepuna tri tjedna do Drugog mostarskog polumaratona, a prema posljednjim informacijama, očekuje se dolazak više od 500 trkača iz petnaestak zemalja.

Ove se godine se Mostarski polumaraton održava kao središnji događaj u sklopu Mostar Run Weekenda, koji će se održati 23. i 24. Ožujka, unutar kojeg će biti održane ukupno tri utrke i stručna konferencija o trčanju.

Po riječima predsjednika organizacijskog odbora utrke Franje Lovrića, organizacija Mostar Run Weekenda ulazi u završnu fazu, a same prijave natjecatelja zatvaraju se 9. ožujka.

- Ove godine u programu imamo još dvije utrke, humanitarnu utrku u dužini od četiri kilometra i utrku za djecu u dužini od jednog kilometra - kazao je Lovrić u izjavi za Fenu.

Dodao je kako će ove godine organizirati i Prvu stručnu konferenciju iz oblasti trčanja u Bosni i Hercegovini namijenjenu upravo trkačima.

- Na ovom događaju sudjelovat će vrhunski predavači, a govorit će o tehnikama, pripremama, ozljedama, kao i prehrambenim navikama te utjecaju trčanja na razne aspekte život - kazao je Lovrić.

Podsjetio je kako su utrku prošle godine najavili kao "polumaraton mostova", ali zbog radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Mostaru morali su prilagoditi stazu.

- Sad je dosta manje problema nego prošle godine, ali staza koja će se trčati ove godine još nije konačno rješenje za Mostar. U svakom slučaju je atraktivnija i uključuje pet mostova. Povećanje visinske razlike je samo između desetog i jedanaestog kilometra - kazao je Lovrić.

Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani Ante Živković, dok je u konkurenciji atletičarki najbrža bila Marija Vrajić – Trošić.

Na ovogodišnji Mostarski polumaraton, među ostalima, prijavila se i aktualna hrvatska prvakinja u polumaratonu Matea Parlov.

Inače, i ovogodišnja manifestacija održava se u organizaciji Udruge "Zdrav život – Kinezis", a partner je Sveučilište u Mostaru.

Sve informacije u vezi s utrkom mogu se vidjeti na www.kinezis.ba te na Facebook stranici www.facebook.com/Mostar-Half-marathon-polumaraton.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'