Svijet     | 04.03.2018. 16:06 |

Japan donirao 4,5 miliona dolara za pomoć djeci u Palestini

FENA Internet

RAMALLAH, 4. marta (FENA) – Vlada Japana je donirala 4,5 miliona dolara programima UNICEF-a  za djecu iz Palestine, javlja agencija WAFA. 

Grant će biti iskorišten kako bi se popravili uvjeti porođaja, rano otkrivanje bolesti i kašnjenja u razvoju kod djece koja žive u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali. 

Ugovor su potpisali u Ramallahu palestinski ministar društvenog razvoja Ibrahim al-Shaer, palestinski ministar zdravstva Jawad Awad, te Takeshi Okubo, predstavnik Japana u Palestini i Genevieve Putin, predstavnica UNICEF-a u Palestini.

- Uprkos napretku koji smo postigli, i dalje trpimo zbog izraelskog kršenja prava djece posebno, zbog ubistava i hapšenja, zbog čega pozivamo međunarodne institucije da uspostave prava djece - rekao je ministar Ibrahim al-Shaer.

Takeshi Okubo, je potvrdio predanost vlade Japana koja će nastaviti podržavati Palestinu i njen narod ističući da će ova donacija ublažiti patnje djece s posebnim potrebama i smanjiti psihološke posljedice. On je poručio da im je cilj podići svjesnost o neophodnosti pomoći ovoj zajednici kako bi se poboljšali uvjeti života. Novac će biti korišten i za osiguravanje adekvatnih sanitarnih uvjeta za djecu. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Japan će nastaviti finansirati UN-ovu palestinsku agenciju za izbjeglice

Vijeće ministara BiH odobrilo ulazak i boravak u BiH za tri državljana Palestine

Prva japanska privatna raketa eksplodirala nakon lansiranja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom