Servisne informacije     | 04.03.2018. 08:54 |

Kolovozi mokri, zasnježeni i s poledicom, pojačan saobraćaj prema ski centrima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Kolovoz je jutros zbog novih padavina mjestimično zasnježen na dionicama u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, posebno na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica. Na putnom pravcu Bosansko Grahovo-Resanovci puše jak vjetar koji stvara snježne nanose. Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima na području Tomislavgrada, Glamoča i Posušja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa se savjetuje pojačan oprez, posebno na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prijevojima.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima  da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se prema zimskim izletištima i ski centrima.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!