Sport     | 03.03.2018. 14:35 |

Peto mjesto za Mesuda Pezera na dvoranskom SP-u u Birminghamu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 3. marta (FENA) – Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer osvojio je peto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u engleskom Birminghamu.  

Pezer je prvi hitac bacio 20,36 metara, drugi 20,31 metar, dok je iz trećeg pokušaja ostvario rezultat 21,15 metara, što je bio njegov najbolji današnji rezultat s kojim se plasirao među osam takmičara koji su dobili dodatna bacanja.  

U četvrtom pokušaju predstavnik BiH ostvario je rezultat 20,58 metara, dok je peti hitac bacio 20,73 metra, te je u konačnici zauzeo peto mjesto.

Zlato je osvojio Novozelanđanin Thomas Walsh koji je bacio kuglu 22,.31 metar, drugi je bio Nijemac David Storl s hicem 21,44 metra, dok je treće mjesto i bronzu odnio Čeh Tomaš Stanek s istim hicem kao i Storl 21,.44 metra, ali nešto manjim ukupnim brojem bodova.

Atletičari iz Bosne i Hercegovine do sad su na svjetskom dvoranskom prvenstvu nastupili sedam puta, a jedinu medalju, srebrnu, osvojio je Hamza Alić 2013. godine. BiH su prije Pezera predstavljali Branislav Jajčanin, Elvir Krehmić, Hamza Alić, Kemal Mešić i Gorana Cvijetić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Jasmina Merdić i Mesud Pezer najbolji sportisti ZDK za 2023. godinu

Pezer nije imao tehnički dobar nastup u Glasgowu, pripreme nastavio u Makarskoj

Pezer zadovoljan rekordom iz Beograda, ali žali što nije ispunio i normu za SP u Glasgowu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo