Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 03.03.2018. 13:55 |

Velić: Svakoga ćemo respektirati, ali nikoga se ne treba plašiti!

FENA

TUZLA, 3. marta (FENA) - U okviru 21. kola prvenstva BiH za košarkaše, ekipa tuzlanske OKK Slobode sutra igra veoma važnu utakmicu protiv Mladosti iz Mrkonjić-Grada.

Novi trener Ivan Velić imao je na raspolaganju samo četiri dana da upozna ekipu i u pripremi je za susret sa teškim protivnikom.

- Sloboda je u sezoni promijenila tri trenera i to ni za koga nije dobro. Razumijem stanje, moramo se dignuti i fizički i mentalno kako bismo, prije svega, osiguralii opstanak, ali bit će zaista teško – prvi su dojmovi Velića nakon preuzimanja tuzlanskih košarkaša.

Napomenuo je da iz lige ispadaju tri ekipe, da će se svako  grčevito boriti da ostane, ta da su se sve ekipe pojačale i da će biti

- Što se tiče samih igrača, domaći su u dosta dobrom stanju, zahvalni su i dobri momci. U igri sa strancima uvijek je, da tako kažem, lutrija. Ova dva stranca u ekipi (Taylor i Harris) još se nisu dovoljno prilagodili. Generalno, tu je klub mogao i bolje proći. Šta je, tu je, pokušat ćemo se dobrim radom i pozitivnom energijom izdići i ostati u ligi – napominje novi trener Tuzlaka u razgovoru za Fenu.

Sutrašnje gostovanje u Mrkonjić- Gradu bit će teško, jer je i domaćin „davljenik“.

- Mladost godinama igra dobru košarku, sa istim trenerom, što je također važno. Možda su u ovom momentu uigraniji od nas. Za ova 3-4 dana pokušao sam da budem što više s igračima, da se što bolje upoznamo. Svakoga trebamo respektirati, ali se nikoga ne smijemo plašiti. Kalkulacijama nema mjesta i igrat ćemo na pobjedu – napomenuo je Velić.

Zaključio je kako ekipa OKK Slobode mora igrati puno bolje u odbrani nego do sada i na tome će se posebno raditi.

Utakmica Mladost – OKK Sloboda igra se sutra od 19.00 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarka - Devine Eke napustio Slobodu

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu