Servisne informacije

BIHAMK-Na dionicama preko prijevoja ima ugaženog snijega, smanjena i vidljivost

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Na dionicama preko prijevoja mjestimično ima ugaženog snijega, a dodatne probleme vozačima stvara i smanjena vidljivost zbog magle. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu  R-419 Mihalji-Blidinje. 

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prijevojima. 

Vozačima se preporučuje da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.  

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik, smjer Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.