Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 02.03.2018. 16:23 |

Na "Zeničkom proljeću" izložba fotografija koje potpisuju umjetnice iz regiona

FENA

ZENICA, 2.marta (FENA) - Za regionalnu izložbu muzičkih fotografija pod sloganom "#MeToo", koju organizira Udruženje "Zona muzika" i koja je namijenjena ženama autoricama iz regiona, do sada je organizatorima prijavljeno više od 150 radova.

Izložba, kao stalni proljetni projekt ''Zone muzike'', koja u jesenjem terminu organizira i međunarodni festival muzičkih dokumentarnih filmova ''dokuMfest'', je  upriličena u sklopu tradicionalne manifestacije ”Zeničko proljeće”.

"Na adresu nam je do sada pristiglo više od 150 radova od 18 autorica iz Banja Luke, Beograda, Mostara, četiri autorice iz Novog Sada, Splita, Zagreba, Zaječara, Umaga, a konkurs je otvoren još deset dana, pa se očekuje puno veći broj fotografija u konkurenciji za izložbu", rekao je za Fenu kreativni direktor "Zona muzika" Josip Dujmović. 

Ideja i sadržaj fotoizložbe je novost , obzirom da je otvoren isključivo za umjetnice, kao mali simbolični čin podrške ženama koje ni u umjetnosti nemaju ravnopravan status. Da bi ova zanimljiva priča bila cjelovita, izbor radova za postavku i odluku o najboljim eksponatima donijet će opet same žene.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana