Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 02.03.2018. 13:57 |

Kenija: Ljekari otvorili lobanju pogrešnom pacijentu

FENA Internet

WASHINGTON, 2. marta (FENA) – Četiri ljekara u Keniji su suspendovani nakon što su započeli operaciju mozga na pogrešnom pacijentu u bolnici u Najrobiju, javlja BBC.

Oba pacijenta su trebala tretman, ali samo jednom su morali otvoriti lobanju radi uklanjanja ugruška. No, učinili su to pogrešnom pacijentu, jer su iz nepoznatih razloga zamijenjeni bolnički kartoni. Grešku su otkrili nakon nekoliko sati operacije, kada nisu pronašli ugrušak.

Bolničko rukovodstvo je saopćilo da se uprkos tome, pacijent oporavlja, a istraga o cijelom slučaju je otvorena odmah nakon što je uočena greška.

Direktorica bolnice Lily Koros je izrazila žaljenje zbog slučaja upozoravajući da su ljekari preopterećeni. Ona je rekla da je srećom sve prošlo dobro i da život pacijenta nije ugrožen.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Šest Kenijaca ubijeno u napadu terorista al-Shahaba

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'