Petrović: Protiv Borca nas zanimaju samo tri boda | FENA


Sport

Petrović: Protiv Borca nas zanimaju samo tri boda

Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 2. marta (FENA) - Nakon pobjede protiv Mladosti i dobre igre unatoč porazu protiv Željezničara, u taboru Slobode ne manjka optimizma.

Istina, snijeg je prekrio teren i ekipa ima poteškoća s treniranjem. Teren se čisti i vjeruje se da će Tušanj za susret 21. kola Premijer lige BiH protiv Borca biti spreman za utakmicu.

- Loši vremenski uslovi nam otežavaju rad. Zbog manjka mehanizacije pod snijegom je pomoćni teren, tako da nemam ideju gdje ćemo danas trenirati i da li ćemo uopće trenirati – rekao je na konferenciji za novinare trener Tuzlaka Slavko Petrović.

Za ekipu Borca podsjetio je da nije najbolje startala u prvenstvu, dok je zadovoljan angažmanom svojih igrača na minule dvije utakmice.

- Mi smo krenuli u mnogo boljem svjetlu nego u prvom dijelu prvenstva. Bili smo dominantni protiv Mladosti, angažirani i protiv Željezničara. Takav pristup očekujem i protiv Borca, tako da nas sutra zanimaju samo tri boda. I da naši pratioci shvate da nas neće lako preteći – poručio je Petrović.

Zbog tri žuta kartona u sastavu Slobode neće biti kapitena Perice Ivetića, ali se vraća veoma bitni igrač Edin Rustemović. Prinove Weitzer i Ulimwengu nisu dobili „papire“, Ibrahim Škahić još nije potpuno spreman za igru.

Neizvjestan je nastup Aleksandra Ignjatovića, koji se jučer na treningu povrijedio, tako da je Adnan Salihović trenutno jedini raspoloživi stoper ekipe Slobode.

Trener je spomenuo da je Haris Mehmedagić na terapijama u Zagrebu.

- To je za njega vjerovatno posljednja šansa da pokuša riješiti povredu i da vidi hoće li se vratiti u ekipu. Mi mu u tome moramo maksimalno pomoći – naglasio je Petrović.   

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.