Servisne informacije     | 01.03.2018. 14:56 |

BIHAMK - Zbog protesta građana prekinut saobraćaj na petlji Šićki brod

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1.marta (FENA) - Zbog protesta građana u prekidu je saobraćaj na raskrsnici magistralnih na petlji Šićki brod (Tuzla).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila iznad 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje.

Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura na pojedinim dionicama usporeno djelovanje posipnog materijala.

Iz BIHAMK-a, vozačima savjetuju da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U južnim krajevima zbog intenzivnih snježnih padavina i snijega na kolovozu posebno se skreće pažnja na puteve prema graničnim prijelazima: Bijača, Prisika, Crveni Grm i Kamensko. Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom