Sport     | 28.02.2018. 23:19 |

Hokejaši BiH izgubili od Tukmenistana i oprostili se od svjetskog prvenstva

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Turkmenistana s 13:3, u posljednjem meču kvalifikacionog turnira u Sarajevu koji je odlučivao putnika na svjetsko prvenstvo treće divizije. 

Najbolji hokejaši BiH prvu trećinu riješili su u svoju korist rezultatom 3:1, ali nakon tog perioda igre dolazi do velikog pada igre našeg tima, koji do kraja meča nije uspio postići niti jedan gol, dok su Turkmenistanci bili precizni čak 12 puta. 

U drugoj trećini hokejaši Turkemistana serijom golova u potpunosti su preokrenuli meč u svoju korist i već tada se nazirao pobjednik utakmice. Turkmenistan je u tom periodu igre postigao pet golova, a to je bila tek uvertira za ono što slijedi. 

Prednost od 6:3 ulila je dodatno samopouzdanje hokejašima Turkmenistana, koji u posljednjem periodu igre nastavljaju nizati golove, a do kraja trećine postigli su još sedam golova za uvjerljivu pobjedu od 13:3. 

Prethodno su obje ekipe upisale po dvije pobjede na ovom turniru, ali Turkmenistan je u ovom meču pokazao zašto je bio veliki favorit kvalifikacija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U okviru obilježavanja 40 godina Olimpijskih igara u Sarajevu Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju

Hokejaškom utakmicom najavljen završetak projekta 'Sarajevo Holiday Market'

Sarajevo domaćin prvog regionalnog ljetnog hokejaškog kampa (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta