Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 18:17 |

U funkciju stavljena Policijska stanica Dobrinja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - U sarajevskom naselju Dobrinja danas je, u povodu Dana nezavisnosti BiH, stavljena u funkciju Policijska stanica, koja će djelovati u sklopu Četvrte policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Prostor u vlasništvu Općine Novi Grad od oko 200 metara kvadratnih, u ulici Dobrinjske bolnice broj 14, Općina je adaptirala i stavila na upotrebu Četvrtoj PU.

Uspostavljanje te organizacione jedinice MUP-a KS značajno je u smislu poboljšanja efikasnosti u radu policijskih službenika Četvrte PU, što će doprinijeti boljoj sigurnosti stanovništva ovog naselja i cijele općine Novi Grad, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Načelnik Četvrte PU Mirsad Đelilović rekao je da će od danas u tim prostorijama, osim PS Novi Grad i policijskog odjeljenja Rajlovac, raditi i PS Dobrinja koja će biti teritorijalno nadležna za naselja Dobrinja, Aerodromsko naselje, Saraj-Polje i Nedžarići.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da je stavljanje u funkciju policijske stanice značajno jer se radi o jednom od najvećih naselja u Sarajevu i BiH, koje se nalazi na granici između dva entiteta i gdje je u ranijem periodu bilo dosta kriminalnih aktivnosti.

Vrijednost projekta kojeg su zajednički realizirali Općina Novi Grad Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo je oko 45.000 KM, od čega je Općina izdvojila dvije trećine, a MUP KS jednu trećinu novčanih sredstava.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Revijalnom vaterpolo utakmicom ozvaničen početak korištenja otvorenih bazena Dobrinja

Obilježena godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji

Prije 30 godina u Sarajevu poginuo slovenski novinar Ivo Štandeker

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo