Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 18:02 |

Crnadak s kuvajtskim ambasadorom razgovarao o odnosima dviju zemalja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas ambasadora Kuvajta u BiH Nassera Riden Tamer Al Motairija kojem je poželio dobrodošlicu, te ocijenio odnose između dvije zemlje prijateljskim, naprednim i bez otvorenih pitanja.

Dodao je da je poseban interes BiH da unaprijedi ekonomsku saradnju i privuče kuvajtske investicije u BiH, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je obavijestio sagovornika o toku procesa evropskih integracija BiH i unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na proces usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH. 

Ambasador Kuvajta u BiH Al Motairi zahvalio je ministru Crnatku na dobrodošlici te u kratkim crtama iznio pregled situacije u regionu i aktivnostima na iznalaženju rješenja za prevazilaženje krize nastale prekidom diplomatskih odnosa Zalivskih zemalja sa Katarom.

Na kraju sastanka, Crnadak je obnovio poziv ministru inostranih poslova Države Kuvajt, šeiku Sabah Kalid Al-Hamad Al-Sabahu, da tokom 2018. godine posjeti BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Crnadak: Najveći izdajnik RS-a i srpskog naroda je Milorad Dodik

Crnadak -Prijetnje sankcijama Njemačkoj i druge nabuloze ugrožavaju investicije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu