Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 15:59 |

Optužnica za terorizam, prijetio da će aktivirati eksploziv na 'Zimzogradu'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 28. februara (FENA) - Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu koju je 16. februara Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, podiglo protiv Milana Macura zbog krivičnog djela terorizam.

Optužnica Macuru tereti da je 8. decembra 2016. godine u Banjoj Luci, počinio ovo krivično djelo s ciljem ozbiljnog zastrašivanja građana i s ciljem ozbiljnog narušavanja i uništavanja osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih i društvenih struktura Republike Srpske.

- Nezadovoljan političkim, ekonomskim i društvenim uređenjem Republike Srpske, veličajući sebe kao heroja u borbi protiv istog, Macura je prijetio terorističkim činom, na način da će staviti na sebe veću količinu eksploziva i aktivirati ga na mjestu održavanja manifestacije "Zimzograd" u Banjoj Luci - navedeno je u optužnici.

Time će, tvrdio je, prouzrokavati smrt većeg broja osoba i nanijeti veliku štetu infrastrukturnim objektima i objektima Republike Srpske, stoji u potvrđenoj optužnici.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Macron kaže da je ogranak IS-a izveo napad na Moskvu, a grupa je pokušala napade u Francuskoj

Kremlj kaže da nijedna zemlja nije imuna na terorizam

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'