Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 15:55 |

Inzko zahvalio Hahnu na doprinosu kako bi Upitnik EK bio prihvaćen

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je izrazio zahvalnost komesaru EU Johannesu Hahnu tokom sastanka u Sarajevu za sve što je postigao i doprinio kako bi Upitnik koji su predale vlasti Bosne i Hercegovine danas bio prihvaćen - saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika.

-Kada je prije nekoliko godina rečeno da do 2020. godine neće biti proširenja, neki su razumjeli poruku, a neki su bili razočarani. Danas, uz angažman komesara Hahna, proces proširenja i perspektiva zemalja zapadnog Balkana izgledaju drugačije - rekao je Inzko.

Čestitao je ovaj posebni dan za BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, direktoru Direkcije za evropske integracije Edinu Dilberoviću i šefu Delegacije i specijalnom predstavniku EU Lars-Gunnaru Wigemarku.

Inzko, koji je bio i specijalni predstavnik EU, rekao je da će kada je riječ o odnosima između EU i BiH, pamtiti dva događaja, a to je liberalizacija viznog režima 2010. godine i današnji dan, 28. februara 2018, saopćeno je iz OHR-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Evropski komesar s najdužim stažom Johannes Hahn odlazi u penziju

Hahn: Od krucijalnog značaja je formiranje vlade u BiH

Hahn predstavio izvještaj, BiH dobila pozitivno mišljenje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!