Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 14:20 |

Potrebna sredstva za operemanje Omladinskog centra u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 28. februara (FENA) - Medžlis Islamske zajednica Srebrenica provodi brojne aktivnosti i projekte koji se tiču rada s mladima, a jedan od trenutnih projekata je opremanje Omladinskog centra za što je potrebno oko 25.000 KM.

Koordinator Medžlisa Islamske zajednice za rad s omladinom i drugi imam džemata Ahmed efendija Hrustanović objašnjava da je treći sprat u Bosanskom kulturnom centru Medžlisa rezervisan za omladinu i mrežu mladih te da će se Omladinski centar sastojati od bosanske sobe, biblioteke i prostora za rekreaciju.

- Molimo sve naše prijatelje, poznanike i dobre ljude da se uključe u ovu hairli akciju kako bi našoj omladini mogli ponuditi alternativu, da im ne nudimo kladionice i noćne barove, nego između ostalog, i projekte koji će ih zadržati u našoj domovini i našoj Srebrenici - kazao je za Fenu efendija Hrustanović. 

Ovaj projekt je, ističe, nephodan za omladinu kako bi imali mjesto za okupljanje i korisno provodili vrijeme uz knjigu ili druge društvene aktivnosti te će se potruditi da Omladinski centar naprave što boljim.

Mektebska nastava na području Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica održava se u šest džemata, subotom i nedjeljom.

- Upisano je 90 polaznika, radi se u tri grupe. Pozivam roditelje da upišu djecu u mektebsku nastavu. Nastava se održava u džamiji u Potočarima, četvrtkom u prostorijama Emmausa, Sućeskoj, Osmačama, Dobraku, Osatu i ostalim džematima - naveo je ef. Hrustanović.

Nedavno su polaznici mekteba imali ekskurzije na različitim destinacijama.  

- Želimo da omladinu naučimo da budu korisna sebi i društvenoj zajednici. U svim džematima omladina se druži. Naš cilj je da našu omladinu zadržimo u Srebrenici, jer mi volimo naš grad i ljude koji žele dobro našem gradu - naglasio je.

Efendija Hrustanović najavljuje i učešće mladih u svim aktivnostima koje organizuje Muftijstvo tuzlansko.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana