Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 12:43 |

Ajnadžić predložio organizaciju taktičko pokazne vježbe spašavanja s visine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i predsjednik Udruženja Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo Dženadin Veladžić potpisali su ugovor o pravima i obavezama u vezi vršenja poslova zaštite i spašavanja s visina, u prirodi, na vodi i pod vodom.

Ovim ugovorom Udruženje GSS - stanica Sarajevo obavezalo se da će utvrditi personalnu formaciju Službe prema obavezi i obimu poslova te vršiti poslove is svoje nadležnosti, a Općina Centar će osigurati finansijska sredstava za nabavku sredstava i opreme, saopćeno je iz Općine Centar.

Kako je Veladžić naveo, GSS - stanica Sarajevo je volonterska Služba koja postoji više od 50 godina, a nedostaje im oprema za rad. Stanica ima više od 70 članova, od čega je 60 osposobljenih za spašavanje u svim uvjetima, dok na području ove općine djeluje njih 20.

Načelnik Ajnadžić predložio je da se u maju, u saradnji s Civilnom zaštitom, pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava Bjelave i Vratnik, Crvenim križom i Policijskom stanicom, organizira taktičko pokazna vježbu spašavanja s visine.

- Općina Centar će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći nabavku opreme za pripadnike Gorske službe. Ono što mi tražimo je da budete na raspolaganju građanima u vrijeme kada im je potrebno - kazao je Ajnadžić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

GSS u Donjim Rujanima kod Livna pronašao beživotno tijelo 66-godišnjaka

Nestala starica pronađena mrtva na području Roškog polja pored Tomislavgrada

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom