Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 11:37 |

Dunović čestitao građanima BiH Dan nezavisnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je građanima BiH čestitku povodom 26. godišnjice obilježavanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Dvadesetšesta godišnjica od proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, domovine svih njenih građana, a mnogi danas čine da se ta nezavisnost zaboravi, zemlja podijeli, a građani zavade. Ne dajmo im da nas ubijede u to da ne možemo živjeti skupa u različitostima koje nas okružuju. Ne dajmo im da nam nastave onemogućavati normalan i civilizovan život u cijeloj Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je naša domovina,  suverena i nezavisna, država ravnopravnih građana - naveo je  Dunović u čestitki.

Potpredsjednik Dunović će u četvrtak, povodom oblježavanja državnog praznika, prisustvovati polaganju cvijeća na spomen-obilježjima u Sarajevu (Spomen-obilježje Vječna vatra, Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995., Spomen-park Vraca,; Centralno spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad), te tradicionalnom prijemu u organizaciji članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta