Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 18:23 |

Naša stranka: Problem Mostara ne mogu riješiti oni koji su ga stvorili

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Glavni odbor Naše stranke Mostar smatra kako je jučerašnji sastanak predstavnika devet političkih stranaka na kojem se govorilo o problemu izbornih pravila za Mostar, "ništa drugo do predstava za javnost i nezasluženo uzimanje medijskog prostora".

"Razumijemo da pet principa koji rastu iz naše ideje Mostara kao jedinstvenog grada koja odbacuje bilo kakvo novo crtanje linija i dijeljenje gradskih područja po bilo kojoj osnovi, može biti nešto što određene stranke ne prihvaćaju. Ono što ne razumijemo jeste kako je moguće da u Mostaru djeluju stranke koje i u veljači 2018., nakon deset godina neodržavanja izbora i blokada grada u svim sferama, u javnost izlaze sa stavom da, eto, treba održati lokalne izbore što prije i da se, eto, treba dogovoriti oko nekih konkretnih rješenja. Sve dok je politički diskurs u Mostaru na ovom nivou, bilo kome tko promovira politiku čistog obraza i zdravog razuma, teško je naći razloge za aktivno učešće u takozvanim pregovorima", izjavio je predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar Irma Baralija, navodi se u priopćenju.

Iz Naše stranke Mostar poručuju kako sastanak koji je najavljen za 15 dana u Gradskoj vijećnici treba biti javni događaj na kojem će se moći čuti mišljenja, sugestije i kritike što većeg broja ljudi, jer sastanci koji se vode iza zatvorenih vrata i među strankama koje su dio problema, ne mogu biti rješenje za Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana