Servisne informacije     | 27.02.2018. 16:32 |

Obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Kupres-Šipovo i Rakitno-Blidinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta obustavljen je saobraćaj na regionalnim putevima Kupres-Šipovo (dionica Kupres-Novo Selo) i Rakitno-Blidinje. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-5  Ripač-Vrtoče. 

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica.  

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prijevojima. 

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura, usporeno djelovanje posipnog materijala. Vozačima se preporučuje da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom. 

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša. 

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!