Sport

Velić: Privukli su me klupski ciljevi, ali i košarkaška atmosfera u Mejdanu

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 27. februara (FENA) – Četrdesetšestogodišnji Livnjak, Ivan Velić, treći je trener tuzlanske OKK Slobode u ovoj sezoni.

Prije nekoliko dana razgovor s njim u Zadru, gdje je kao pomoćnik izborniku Ivici Skelinu očekivao susret reprezentacija Hrvatske i Holandije, koju je uzgred rečeno dobila domaća selekcija, obavio je Aid Berbić, predsjednik tuzlanskog kluba.

Velić, koji je najveće uspjehe ostvario kao šef stručnog štaba Širokog, prihvatio je ulogu spasitelja OKK Slobode kojoj predstoji borba za opstanak u prvenstvu BiH.

Šta ga je motiviralo da iz srca Dalmacije dođe u „zaleđenu“ Tuzlu, govorio je dok je žurio da stigne na večerašnji trening igrača novog kluba.

- Motiva dakako ima više. U razgovoru s ljudima koji su me pozvali, zaključio sam da imaju ambicije dignuti klub na veći nivo i to me privuklo. Da ne govorim o navijačima i košarkaškoj atmosferi kakva vlada u Mejdanu. Smatram to izazovom i vjerujem da mogu napraviti dobar posao – rekao je Velić u razgovoru za Fenu.

Kaže da je trenutno kao klupski trener bio bez posla, mada je imao nekih ponuda i opcija, ali "nikada se ne zna šta može iskrsnuti kad se najmanje nadaš".

- Sigurno da u Tuzlu dolazim s velikom motivacijom da uradim što više u narednih mjesec i pol, a poslije ćemo sjesti, uprava i ja, i razgovarati o tome je li saradnja bila obostrano korisna i hoćemo li nastaviti dalje – dodaje.

Podsjeća da je posljednje dvije sezone vodio ekipe šibenskog Jollya i Krke iz Novog Mesta. U šibenskom klubu napravio je dobar posao, ali se dogodilo nešto što je malo ko pretpostavljao.

- U prošloj sezoni smo ostvarili najbolji rezultat, klub je bio odlično organiziran, ali se onda jednostavno desilo da je čovjek koji je vodio klub odlučio da ga ugasi. To je tako, ne možeš predvidjeti gdje će te odvesti put, ali ono što trenutno mogu garantirati jeste da ću dati sve od sebe da u Tuzli napravimo jednu lijepu priču i da ekipa izbori opstanak. Nažalost, to je tako, mada znam da je OKK Sloboda imala mnogo veće ambicije od toga – napominje Velić.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.