Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 13:25 |

Narednih mjeseci rekonstrukcija krova i fasade Doma zdravlja Srebrenica

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 27. februara (FENA) - Narednih mjeseci počet će rekonstrukcija krova i fasade Doma zdravlja Srebrenica, a sredstva je donirao Rotary klub Srebrenica. 

Član Rotary kluba i koordinator projekta Nedeljko Simić kaže da je osigurano 125.490 dolara, a u ta sredstva se ubraja i partipacija Općine Srebrenica u iznosu od 50.000 KM. 

Ovo je, kako navodi, jedna u nizu aktivnosti Rotarijanaca Srebrenice usmjerena na poboljšanje uslova rada u Domu zdravlja i poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite građana Srebrenice.

- Primarni cilj ovog projekta je bio opremanje labaratorije u Domu zdravlja Srebrenica, i samim tim biće izvršena nabavka potpuno nove opreme za potrebu primarne zaštite. Uspjeli smo dobiti sredstva za rekonstrukciju krova i fasade, a treći dio projekta se odnosi na edukaciju osoblja Doma zdravlja koji će upravljati tom opremom - istakao je Simić.

Rotary klub Srebrenica djeluje već 12 godina i svojim aktivnostima pomaže stanovništvu Srebrenice. Sarađuje i s drugim organizacijama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Dom zdravlja Mostar otvara Zrakoplovno-medicinski centar

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom