Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 12:31 |

Valdner: EUFOR spreman da podrži Službu za poslove sa strancima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Komandant mirovnih snaga EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Valdner (Waldner) posjetio je danas sjedište Službe za poslove sa strancima i  tom prilikom održao sastanak s rukovodstvom Službe o aktuelnom stanju i pitanjima koja su u njenoj nadležnosti, s posebnim naglaskom na  probleme povećanog broja ilegalnih migranata u BiH.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je komandanta EUFOR-a  sa  radom Službe,  nadležnostima, organizacijskom strukturom  i  ulogom koju ona  ima u sigurnosnom sistemu BiH, kao i s  trenutnom  situacijom višestrukog povećanja ilegalnih migranata u BiH,  jer se broj migranata u prethodnoj godini drastično povećao, a taj trend se nastavio se i u 2018. godini.

General-major Anton Valdner naglasio je da EUFOR  prepoznaje ključnu ulogu Službe za poslove sa strancima u obezbjeđenju sigurnog okruženja  u BiH.

- Ja, kao komandant EUFORA,  ubijeđen sam  da će naša saradnja biti uspješna i  ističem da je EUFOR spreman da podrži Službu  za poslove sa strancima u skladu sa našim mandatom kako bi pomogli institucijama BiH u održavanju sigurnog okruženja u BiH - izjavio je Valdner.

Naglasio je da će se potpisivanjem memoranduma o razumijevanju, uspostaviti još bolja saradnja između Službe i EUFOR-a, s obzirom da se obje organizacije bave pitanjem sigurnosti. 

Ujić je naglasio da i pored otežanih okolnosti, zajedničkim djelovanjem i svakodnevnom saradnjom nadležnih institucija Služba uspješno kontroliše trend dodatnog povećanja ilegalnih ulazaka i sprječava pojava migrantske krize u BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Sticz sa Ademovićem i Imamovićem: EUFOR u potpunosti predan ispunjenju misije i u službi građana BiH

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'