Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.02.2018. 11:03 |

Odbojkaška Akademija 'Mikasa' od 1. marta u Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Srebrenici će biti zvanično pokrenuta Odbojkaška sportsko-zdravstvena akademija "Mikasa" u okviru koje će u trenažni proces biti uključeno stotinu djevojčica svih uzrasta.

Idejni tvorac je Almir Žilić iz Tuzle. Projekt predviđa organizaciju treninga, kontinuiranu kontrolu zdravlja djevojčica, te osnivanje ženskog odbojkaškog kluba, u prvoj fazi u Srebrenici, a potom u još nekoliko gradova Podrinja. Baza za razvoj Akademije u Srebrenici je Sportsko-zdravstvena akademija "Mikasa", koja već godinama djeluje u Tuzli.

- Naša želja je da pružimo djeci u Srebrenici sve što imaju djeca u Tuzli, Sarajevu, Banja Luci... Mi smo osposobljeni da organizujemo trenažni proces na najvišem nivou. Roditelji, djeca i njihovi nastavnici prihvatili su ovu ideju i imamo najave da će biti uključeno više od stotinu djevojčica. Nemamo nikakva ograničenja, ni starosna, ni nacionalna, ni bilo koja druga. Želimo da sport spaja ljude, da ih čini boljim, da održava njihovo zdravlje. Dobili smo podršku općinskih struktura, potom podršku sa nivoa entiteta Federacije BiH, odnosno Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te od Ramiza Salkića, potpredsjednika bh. entiteta Republika Srpska - kaže Žilić.

Po njegovim riječima, u početku će dok se ne osposobe kadrovi za rad, sa djecom trenerice putovati u Srebrenicu. Cilj je da se u svim podrinjskim gradovima osposobe treneri za rad sa djecom, kako bi se odbojka razvijala na ovome području, neovisno od klubova u velikim centrima.

Organizatori naglašavaju da će treninzi biti besplatni.

U povodu pokretanja Sportsko-zdravstvene akademije "Mikasa" Srebrenica, u tom gradu će 1. marta u fiskulturnoj sali Osnovne škole biti upriličena revijalna odbojkaška utakmica između SZA "Mikasa" i ŽOK "Bratunac".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'