Ekonomija     | 27.02.2018. 10:22 |

Gospodarstvo Širokog Brijega i ZHŽ-a bilježi pozitivne trendove

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 27. veljače (FENA) - Tradicionalni susret gospodarstvenika s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem okupio je u ponedjeljak navečer u Širokom Brijegu mnogobrojne poduzetnike koji su imali priliku izložiti svoje ideje i probleme, ali i unaprijediti međusobnu suradnju.

 Središnja tema ovogodišnjeg poslovnog susreta bila je "Gospodarstvenici i prostorno planiranje" s posebnim osvrtom na Projekt brze ceste Mostar - Široki Brijeg - Grude - Granica s Republikom Hrvatskom i aktualne prostorno-urbanističke planove.

 Ujedno je to bila i prigoda za upoznavanje gospodarstvenika s najnovijim Izvješćem o stanju gospodarstva u Širokom Brijegu i Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ), aktualnim projektima, EU fondovima i mogućnostima za apliciranje projekata od strane poduzetnika.

 Na skupu je istaknuto da stanje u gospodarstvu u Širokom Brijegu i ZHŽ-u ukazuje na pozitivne trendove, a ključni pokazatelji su povećanje ukupnog prihoda i broja zaposlenih, odnosno smanjenje broja nezaposlenih.

 Predstavljen je novi prostorni plan Grada Širokog Brijega za razdoblje od 2012. do 2032. godine, odnosno njegove glavne odrednice, posebice kada su u pitanju gospodarske zone i mogućnosti gradnje novih poslovnih objekata, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Širokog Brijega - organizatora događaja. 

 Na skupu je riječi bilo i o Projektu "Adriatic canyoning" čiji je cilj poboljšanje turističke ponude Grada Širokog Brijega, kao i stvaranje kvalitetnijeg ambijenta za život samih građana.

 Skup u Širokom Brijegu bio je prilika za predstavljanje cjelovite slike gospodarstva, rada gradske uprave, aktivnosti i projekata, novih mogućnosti financiranja, novih ideja i prije svega, prilika za konkretan razgovor o problemima, zahtjevima i idejama gospodarstvenika prema svom gradonačelniku.

 Primjer je to na koji način se može jednostavno i efikasno uspostaviti kvalitetan odnos gospodarstvenika i gradonačelnika, odnosno javne uprave i gospodarstvenika, navode organizatori. 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo