Ekonomija     | 26.02.2018. 14:52 |

Entitetska ministarstva saobraćaja potpisala memorandum s EBRD-om

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva prometa komunikacija i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, s jedne strane, i Evropske banke za obnovu i razvoj, s druge, potpisan je danas u Londonu.

Uime Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Memorandum je potpisao ministar Denis Lasić, a cilj Memoranduma je identifikacija prioritetnih kapitalnih infrastrukturnih projekata i stvaranje pretpostavki za njihovu realizaciju u saradnji sa EBRD-om.

Tim potpisima je još jednom potvrđen zajednički cilj, a to je poboljšanje kvalitete i raspoloživosti transportne infrastrukture u Bosni i Hercegovini, te u konačnici kontinuiran i uporan rad na ekonomskom razvoju zemlje.

Lasić je istakao da će projekti koji su tim putem definirani što skorije biti realizirani, te da bi uskoro trebali imati nekoliko ugovora o zajmu spremnih za potpis. U ovoj godini bi to trebala biti tri ugovora u iznosu od 190 miliona eura, a u idućoj dva u iznosu 275 miliona eura.

Ministar je zahvalio EBRD-u kao velikom i iskrenom prijatelju Bosne i Hercegovine na dugogodišnjoj izvrsnoj saradnji i naporima koje ulaže u razvoj naše zemlje, kao i podršci kroz jedan ovakav memorandum o razumijevanju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.   

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Najavljen novi vid podrške kako bi se uvećali britanski izvoz i investicije na zapadnom Balkanu

Krišto na samitu EBRD-a: BiH je otvorena i poželjna destinacija za inozemna ulaganja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo