Sport

Cuderman u inspekciji uslova za EHF „Women's Trophy“ juniorki u Tuzli

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 26. februara (FENA) – Alenka Cuderman, koordinatorica za razvoj ženskog rukometa u EHF-u, inače predratna rukometašica Jedinstva, doputovala je u Tuzlu gdje će danas i sutra s predstavnicima RSBiH i RSTK obaviti inspekciju uslova za organizaciju Ženskog trofeja za rukometašice rođene 2000. godine i mlađe (EHF „Women's Trophy“), koji će u dvorani Mejdan biti održan od 29. maja do 3. juna.

Njeni domaćini u Tuzli su Lejla Hairlahović, generalna tajnica RSBiH, Alija Hasić, predsjednik RSTK, te predstavnici Jedinstva AtlasRelaxa, tehničkog organizatora predstojećeg takmičenja.

Osim pregleda smještajnih kapaciteta za osam reprezentacija, Cuderman će sagledati i druge segmente organizacije turnira kao što su prevoz do dvorane Mejdan, ishrana, smještaj u svlačionicama, odigravanje utakmica i druge.

- Sutra imamo radni sastanak na kojem ćemo razraditi sve detalje bitne za organizaciju predstojećeg turnira, počev od tehničkih stvari do samog takmičenja. Osim naše zemlje, na turniru će učestvovati Azerbejdžan, Belgija, Kipar, Estonija, Velika Britanija, Luksemburg i Moldavija - izjavila je Hairlahović za Fenu.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.