Sport     | 26.02.2018. 13:53 |

Umjetničko klizanje - Takmičenje "Sarajevo Open" od 1. do 3 marta u Zetri

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Savez klizačkih sportova BiH uz podršku EYOF 2019 od 1. do 3.marta u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), organizuje Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo open 2018".

Ovo takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU). Po rangu, zauzima mjesto odmah iza Grand prix takmičenja, evropskog i svjetskog prvenstva.

Na ovom takmičenju sudit će 16 međunarodnih sudaca (panel+suci) sa ISU licencom. Bodovi osvojeni na ovom takmičenju imat će uticaj na poredak na Svjetskoj rang listi najboljih u umjetničkom klizanju.

Do sada je prijavljeno više od 120 takmičara iz šesnaest zemalja s tri kontinenta, a našu zemlju će predstavljati deset klizačica i klizača.

Savez klizačkih sportova BiH kroz ovo takmičenje, iako bez značajnije podrške, pokušava već niz godina vratiti dostojanstvo i olimpijski duh Sarajeva i promovisati klizačke sportove u našoj zemlji. Ovo takmičenje jeste i generalna proba za Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019., s obzirom na to da klizački sportovi do sada nisu testirani.

"Sarajevo Open" se održava u sklopu testnih takmičenja "Road to EYOF 2019".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo