Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 09:45 |

USAID - Za nastavak rada Servis centra 'SocI' u Tuzli 64.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama osigurao je 64.000 KM za nastavak rada Servis centra „SocI“ u Tuzli.

Ugovor o dodjeli sredstava sutra će u Tuzli potpisati Jasmin Bešić, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama i Alma Dizdarević, direktorica Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju “SocI” iz Tuzle.

Besplatne usluge Centra koristi više od 60 porodica djece i osoba s invaliditetom i smetnjama u razvoju s područja Tuzlanskog kantona.

Centar za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju korisnicima osigurava boravak do četiri sata dnevno tokom kojeg su im na raspolaganju psiholozi, defektolozi i edukatori, kreativne radionice, inkluzivne radionice, muzikoterapija, dok  je za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju osigurana pravna pomoć, psihološko savjetovanje, te pomoć u kriznim situacijama.

Uspostavljanje Servis centra podržali su USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Grad Tuzla, a inicijator osnivanja je Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju (SocI) iz Tuzle.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama podržao je uspostavljanje pet servis centara u Bosni i Hercegovini i to u Foči, Banjoj Luci, Tuzli i dva u Sarajevu, a u naredne dvije godine finansijski će podržavati rad svih pet servis centara, saopćeno je iz USAID-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Treće izdanje programa Narodnog pozorišta Sarajevo 'Kultura na ulice 2024!' počinje u maju

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu