Servisne informacije     | 26.02.2018. 09:44 |

Narednih dana u BiH oblačno sa snijegom, temperature do -20 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - U Bosni će sutra  biti oblačno vrijeme sa snijegom. Visina novog snježnog pokrivača iznosit će od 5 do 15 cm, a u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne lokalno i do 20 cm.

U Hercegovini će biti pretežno oblačno sa susnježicom i snijegom. Padavine će postepeno prestajati poslijepodne, uz smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od -12 do -6, na planinama do -20, a na jugu od -5 do 0 stepeni. Dnevne  temperature od -8 do -4, a na jugu od 0 do 4 stepena. 

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u srijedu, 28. februar, bit će pretežno sunčano. U ostatku Bosne bit će oblačno, ponegdje sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -16 do -10, na planinama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevne od -8 do -2, na jugu od -1 do 3 stepena.  

U BiH u četvrtak, 1. marta, bit će pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima padat će snijeg. U Hercegovini u večernjim satima se očekuje prelazak snijega u kišu. Jutarnje temperature od -17 do -11, na jugu od -6 do -1, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 2 do 6 stepeni. 

U BiH u petak, 2. marta, bit će  oblačno vrijeme. U Bosni će padati  slab snijeg, a u Hercegovini kiša. Padavine prestaju krajem dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 1 do 5, a dnevne od -3 do 1, na jugu do 2 do 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo