Sport     | 26.02.2018. 11:14 |

Atletičari Slobode osvojili sedam medalja na Dvoranskom prvenstvu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Članovi Atletskog kluba Sloboda Tehnograd iz Tuzle osvojili su sedam medalja, tri zlata i četiri srebra, na Dvoranskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, održanom prošlog vikenda u Zenici. 

Titule  dvoranskih državnih prvaka iz tuzlanskog kluba osvojili su Hajrudin Vejzović u utrci 60 m  s rezultatom 7,24 sekunde u kategoriji juniora, te Bakir Musić, koji je slavio u dvije discipline - 60 m i 60 m prepone.

Srebrene medalje osvojili su Ervin Rahmanović u disciplinama 60 m i 60 m prepone, te Bakir Musić u kategoriji pionira u skoku udalj, kao i Hajrudin Vejzović u skoku udalj, koji je preskočio daljinu od 6,40 m, ostvarivši svoj lični rekord.

Pored osvajača medalja na takmičenju su nastupili cicibani AK Sloboda Tehnograd -  Ema Mešković i Emir Husagić, te mlađi junior Smajo Ibrahimović u skoku udalj.

Prema kalendaru takmičenja Atletskog saveza BiH za 2018 godinu, članovi AK Sloboda-Tehnograd će 10. marta nastupiti na Pojedinačnom prvenstvu BiH u krosu, koje će se održati u Brčkom.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Kenijska atletičarka Peres Jepchirchir postavila novi svjetski rekord u maratonu 

Coe uznemirio olimpijski pokret novčanim nagradama na OI za atletičare

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta