Sport     | 26.02.2018. 10:54 |

Bh. paraolimpijka Ilma Kazazić peta u Austriji u slalomu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Bosanskohercegovačka paraolimpijka - alpska skijašica Ilma Kazazić osvojla je peto mjesto u slalomu na WPAS utrci u austrijskom Abtenauu. 

Devetnaestogodišnjoj Sarajki to je drugi najbolji plasman u karijeri, a sjajnim nastupom osvojile je i bodove za svjetsku listu najboljih skijašica u toj disciplini.  

Bh. skijašici to će, pored generalnog poretka najboljih na ranking listi, omogućiti i pogodniji startni broj na predstojećim paraolimpijskim igrama koje počinju 9. marta, saopćeno je Ski kluba Ilmer. 

Na predstojećim igrama u Pyeongchangu Kazazić će biti jedina bh. predstavnica. U Južnu Koreju putuje s ispunjenom paraolimpijskom normom, a nastupit će u disciplinama slalom i veleslalom.

- Sretna sam što ću  nakon upornog i marljivog truda, nakon četiri godine borbe po mnogim svjetskim borilištima, zasluženo, sama sa sobom i vjerom u uspjeh, ponovo razviti zastavu svoje Bosne i Hercegovine, kao prije četri godine u Sočiju - kazaje Kazazić. 

Bez obzira na odličan tim koji s njom putuje u Pyeongchang, Kazazić je kazala da je tužna jer neće biti prisutan njen prvi trener i kapiten bh. tima Senad Turković, koji je preminuo prije 18 mjeseci, a on je ovoj mladoj Sarajki otvorio vrata velike svjetske skijaške scene.

Bh. sportska delegacija u Južnu Koreju putuje 6. marta, a pored Ilme Kazazić u timu će biti njen trener Leon Svetlin, ljekar Mirsad Muftić, te šef misije generalni sekretar Parolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Muzaferija 16. u posljednjem spustu sezone u Saalbachu, Huetter pobjeda i mali kristalni globus

Muzaferija bez plasmana u posljednjem superveleslalomu, Lara Gut osvojila mali kristalni globus

Muzaferija ispisuje historiju bh. skijanja, danas nastupa u finalu superveleslaloma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'